fbpx

Соопштенија

Шестиот пакет на мерки на Заев нема да им помогне на затворените 6.200 компании и над 60.000 граѓани кои останаа без работа

Соопштение до јавноста, реакција на соопштението на СДСМ

Шестиот пакет на мерки на СДСМ се потценувачки за граѓаните и стопанството.

Со шестиот пакет на мерки власта докажа дека нема слух за потребите и барањата граѓаните и стопанството.

Поради лошите економски политики секој ден се затвараат по 10-тина фирми, досега Заев затвори околу 6.200 компании.

Во ек на пандемија над 60 илјади луѓе останаа без работа, а околу 55 илјади граѓани не ги земале своите заработени плати.

Ова е најнеспособната економска влада во Република Македонија.

Со Зоран Заев и СДСМ, Македонија доби само уназадување во секое поле.

Владата на Заев не е насочена кон спас на економијата, туку единствено кон лично богатење, корупција и криминал.  

 

Последни новости