Кога обвинителството ќе ја истражува улогата на Зоран Заев во случајот „Рекет“?

Рускоска како портпарол на Вице Заев … во 22:00 часот нервозно одговорајќи открива за што не било сведочењето на Боки 13, а со тоа практично и ја загрозува доверливоста на самото сведочење во случајот.

Но, кај нас важи она “кадија те тужи, кадија те суди” … и не очекувам дека некој ќе се позанимава со ова додека Заев е на власт (барем не уште некој месец).

А, во меѓувреме новинарот кој пишуваше за “ВЗ, професорот, советникот, новинарот …” кои ја сочинувале рекетарската дружина на Зоран Заев, ете, по којзнае пат од “демократската и европска” влада на Заев доби смртни закани зошто зборот и текстот не им се допаѓа на првенците на власта, зошто истиот објаснува колку многу се криминализирани, дека Рекетот оди до врвот на Власта во заминување.

Но, затоа пак нема директен демант за тоа дали Боки кажал кои се луѓето кои земале од рекетот и милионите кои биле во игра. Кој сакал да го ликвидира првообвинетиот Боки 13, ги истражува ли некој тие закани? И зошто власта се плаши од тоа да не “пропее” Бојан Јовановски? Кога обвинителството ќе ја истражува улогата на Зоран Заев во случајот рекет?

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.