Заглавените се 8500 предмети за туѓа нега, 8500 граѓани не можат да го остварат своето право на туѓа нега заради нечија неспособност

Соопштение до јавноста – реакција на изјавите на Мила Царовска и Санела Шкријељ

Царовска и Шкријељ додека беа во МТСП ги блокирале комисиите за туѓа нега, кои се четири, а не една како што манипулира СДСМ.

Преку префрлање на одговорноста не можат да го оправдаат нивното неработење.

Заглавените се 8500 предмети за туѓа нега, 8500 граѓани не можат да го остварат своето право на туѓа нега заради нечија неспособност.

МТСП со Царовска Шкријељ наместо решенија генерираше проблеми.

1500 предмети за годишен минимален приход се исто така заглавени.

Целата парализа во системот е по вина на Царовска и Шкријељ. Царовска и Шкријељ заедно со Заев треба да си ги спакуваат куферите и да си заминат.

На 12 април се избира помеѓу Македонија или Заев.

Неспособноста завршува на 12 април, кога следува обнова.

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.