Ѓорчев до Владата: Со канцероген воздух секој ден го загрозувате здравјето и животот на граѓаните

На денешната собраниска седница имаше обраќање пратеникот од редовите на ВМРО ДПМНЕ Влатко Ѓорчев. Тој кажа дека СДСМ воопшто не ги исполнила ветувањата што ги дала пред граѓаните за чист воздух и дека со вака загаден воздух секојдневно на луѓето им се загрозени и здравјето и животите.

– Со својата неодговорност секој ден го загрозувате здравјето и животот на граѓаните со канцероген воздух. Зоран Заев вети чист воздух пред две години држеше говор во Аеродром каде што велеше ајро, ајро а воздухот во Аеродром е никогаш во историјата позагаден кажа Ѓорчев.

Влатко Ѓорчев исто така нагласи дека не само во Аеродром туку дека воздухот е загаден во цело Скопје и исто така во градовите низ цела Македонија. Тој додаде дека Куманово и Струмица и покрај лагите на власта дека се гасифицирани се меѓу најзагадените градови во светот.

Пратеникот Ѓорчев посочи дека никогаш воздухот не бил позагаден како што е во изминатите три години.

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.