Лицемерно е кога ОН излегува со податок дека половина милион граѓани гладуваат Заев да вели дека годинава е економски успешна

Соопштение до јавноста – реакција на изјавата на Зоран Заев

Лицемерно е во ден кога ОН излегуваат со податок дека половина милион граѓани во државата немаат постојан пристап до храна и гладуваат Зоран Заев да вели дека годинава била економски успешна.

Да не беа добрите економски политики на претходната влада кои донесоа десетици инвестиции Зоран Заев ќе немаше денес со што да се фали.

2019 е економски најлоша година. Оваа година Заев ја заокружи со 300 милиони евра задолжување во само еден ден.

Оваа година за првпат јавниот долг достигна 5 милијарди и 700 милиони евра.

Годинава имаме рекордно ниско ниво на странски директни инвестиции, три пати помалку од лани.

За разлика од Заев, Стево Пендаровски не мисли дека годината е добра, ниту дека блескаме, тој јавно призна дека доколку не е претседател би си заминал од државата.

Ниту годината е економски успешна, ниту блескаме. Граѓаните секојдневно ја гледаат зарѓаноста на економијата во сивото секојдневие.

Лошата економска политика мора да запре. По 12 април следува обнова на Македонија и јакнење на економијата.

 

  Со почит,
Центар за комуникации на ВМРО-ДПМН

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.