ВМРО-ДПМНЕ го повикува Заев да престане со притисоци врз судската власт

Соопштение до јавноста, реакција на соопштението на СДСМ

Падот на оваа влада е се поочигледен. Поразот на СДСМ се ближи.

Поради тоа Зоран Заев преку Уставниот суд создава можност после поразот на предвремени парламентарни избори да биде амнестиран за сите коруптивни афери и зделки познати во јавноста.

За да се оствари тоа, Уставниот суд ќе создаде пракса, Пендаровски ќе реализира.

Одлуката на  Уставниот суд е јасен показател дека тој, како и останатото судство, целосно се потчинија на волјата на Заев и СДСМ.

ВМРО-ДПМНЕ го повикува Заев да престане со притисоци врз судската власт.

ВМРО-ДПМНЕ е против амнестии и против аболиции. ВМРО-ДПМНЕ нема да поддржи амнестии и аболиции. Доколку Заев продолжи со неговиот план и ги разгневи граѓаните, ВМРО-ДПМНЕ ќе излезе со нив на протести.

 

 

Со почит,
Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.