Јаулески: Јас сум уверен дека и на 12 ти април, УМС ќе ја направи Македонија перспективен избор за креирање на нашата иднина

Благодарност до Konrad-Adenauer-Stiftung за соработката која ѝ ја пружаат на Унија на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ. Ми преставува вистинска чест и задоволство да ја отворам и посакам успешна работа на престојната политичка Академија, која има за цел, да им овозможи на учесниците стекнување на нови искуства и знаења во креирањето современите политички стратегии, преку функционално користење на социјалните медиуми и дигиталните комуникации, напиша претседателот на УМС на ВМРО-ДПМНЕ, Јован Јаулески.

-Современите европски трендови, изразени преку креирање нови концепти на електронска комуникација со јавноста, неизоставно ја наметнуваат потребата од подигнување на нивото на комуникациските вештини кај младите, за брз, ефикасен и јасно профилиран пристап до одредена категорија од македонскиот електорат. Јас сум уверен дека и на 12 ти април, Унијата на млади сили на ВМРО – ДПМНЕ, со целиот својот интелектуален и човечки капацитет, ќе остане достојна на ептитетот- генератор на силата, младоста, енергијата, но и активен учесник во креирањето на генералните политики кои на младите во земјава ќе им го подигнат животниот стандард, но и Македонија ќе ја направат перспективен избор за креирање на нашата иднина.

Поврзани вести

Стојаноска: Со серијата пропусти Филипче го загрозува здравјето на граѓаните, затоа ВМРО-ДПМНЕ ќе поднесе и кривична пријава до надлежното ЈО за загрозување на здравјето на граѓаните

Интегрален текст од прес конференција на Дафина Стојаноска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ  Почитувани,...

Николовска: Третата фирма која добила лиценца за марихуана е во сопственост на Митра Лазарова, мајка на близок до власта и сопственик на НИКОБ обезбедување Кирил Лазаров

Интегрален текст од прес конференција на Ружица Николовска Почитувани, Случајот “Канабис-милионите на Заев” зема...

Стаменковска-Стојковски до Манчевски: Вашиот страв и паника е очигледен и тоа нема да ме спречи да се обидам да ги заштитам институциите

Дамјан Манчевски денеска обвини дека министерката Невенка Стаменковска-Стојковски покажува елементарно непознавање на нејзините надлежности....