Бочварски оди по стапките на својот шеф Зоран Заев

Соопштение до јавноста – реакција на прес конференцијата на Благој Бочварски

Бочварски оди по стапките на својот шеф Зоран Заев. Бочварски лаже како Зоран Заев, без тронка совест.

Лагите на Заев и СДСМ со секој изминат ден стануваат се поочигледни.

Бочварски пред неколку дена призна дека Заев и СДСМ лажеле дека е промашена трасата на автопатот Кичево – Охрид.

Зоран Заев преку ширење на лажни вести три години ја манипулираше јавноста дека наводно била промашена трасата на автопатот Кичево – Охрид.

Три години владата на СДСМ ја стопираше изградбата автопатот Кичево – Охрид, за да можат да склучат нови анекси на договорот тешки 180 милиони евра.  Изградбата на овој автопат тапка во место. Како што беше оставен во време на владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, така е сега.

СДСМ само ги критикуваат проекти, а истите ги немаат испроектирано ниту еден метар нов автопат.

СДСМ единствено манипулираат со бројки. Лага е дека изградиле 400 км нови водоводи и канализации.

Голема лага е дека управната зграда на скопски Водовод е изградена за 20 милини евра вистина е дека ВМРО-ДПМНЕ зградата ја изгради за 7,5 милиони евра со се мебел. Зградата е ново и репрезентно здание која има користен простор со се гаражите од 10000 метри квадратни.

СДСМ за Струмичкиот регион вети 2 експресни патишта, а само направија рехабилитација на постоечките Радовиш – Струмица и тоа рехабилитиран е само дел од патот, и Струмица – Ново Село и тука е рехабилитиран е само дел од патот.

Со лаги дојдоа на власт, со лаги ќе си заминат од власт. Граѓаните ги препознаа манипулациите, лагите и неработењето на СДСМ.

Време е да се стави крај на лагите на Бочварски, Заев и СДСМ. Се повеќе се ближи крајот на оваа криминална влада. На 12-ти април, обнова на Македонија ќе започне, со доаѓање на ВМРО-ДПМНЕ  на власт ќе се стави крај на криминалите на СДСМ. Сите од криминалната влада ќе одговараат пред законот.

 

Со почит,
Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.