Филипче во стилот на својот шеф, премиерот Заев сега лаже за вакцините

Соопштение до јавноста, реакција на соопштението на СДСМ кое се однесуваше на прес конференцијата на Синиша Стојаноски

Владата предводена од СДСМ само го засилува темпото и интензитетот на лагите. Лагите им се на најјако и сега за вакцинирање на населението против грип.

Министерот за здравство. Венко Филипче во стилот на својот шеф, премиерот Зоран Заев сега лаже за вакцините.

Денес му текна дека вакцинацијата против грип ќе стартува на 22 ноември, а до неодамна велеше ќе стартува на 5 ноември, за потоа да ќе каже доцни.

Ова е уште еден случај со  кој покажуваат дека местењето на тендери им е главна работа.

Распродажбата на здравството продолжува да им биде во фокус. Обидот за местење и туркање на нивните криминални тендери продолжува со стерилизацијата, изградбата на нов клинички центар.

Но, граѓаните многу добро гледаат што прават Заев и Филипче и ќе стават крај на нивното однесување.

 

 

Со почит,
Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.