Стевановски: За две години СДСМ и градоначалникот Љубе Кузмановски немаат ништо реализирано од она што го ветија на изборите во 2017 година

Интегрален текст од прес конференција за медиуми на Стевче Стевановски

Почитувани!

Две години СДСМ и градоначалникот Љубе Кузманоски ја имаат апсолутната власт во општина Новаци.

За овие две години од ветеното ништо не е реализирано, во општината ништо не се работи, ниту еден капитален проект не е ни отпочнат а камоли да е реализиран.

Две години само лаги и измами.

Во неговата програма како приоритет за овие две години беше проектот за топлификација на Новаци и околните села околу РЕК Битола, проект кој што беше веќе отпочнат од претходното раководство на ВМРО-ДПМНЕ. Овој проект не само што не е продолжен туку целосно е запоставен.

Беше ветена прочистителна станица за с. Новаци ништо од тоа, целата фекална вода од канализацијата се излева по локалните канали и нивите.

И не само тоа туку градоначалникот Кузманоски во овие 2 години не се ни  потрудил  да отпочне со канализационите мрежи за други села во општината кои се гушат во фекалии а беа ветувани  и најавувани.

Неговата изборна програма наликуваше на желботека со ветувања за изградба на аква паркови, отворени и затворени базени, сточни пазари, старечки  домови зелени појаси за заштита од загадувањето од РЕК  Битола и што уште не.

Но, по 2 години имаме сосема друга реална слика , нема ниту еден проект кој бил ветен а реализиран за доброто на граѓаните, ниту една мерка која ја направил и ќе остане запаметена.

Лаги неспособност, измами, негрижа за жителите на општина Новаци во овие две години од владеењето на СДСМ и градоначалникот Кузманоски.

На фудбалскиот клуб Новаци 2005 за само една и пол година исплатени им се точно 86.000 евра без ниту еден денар отчетност. Екипа која што се натпреварува во трета фудбалска лига. За потсетување ФК Новаци 2005 до пред 2 години се натпреваруваше во втората фудбалска лига на Македонија.

Во постапка е тендер за уличното осветлување со јавно приватно партнерство која граѓаните на Новаци ќе ги чини приближно 70 илјада евра, за која постапка има само една понуда и во меѓувреме денес на денешната седница на советот на општина Новаци како дополнување на дневниот ред имаме смена на комисијата за истата таа постапка.

На Македонија и е потребна обнова и на централно и на локално ниво.

Обнова која ќе донесе крај на измамите, криминалот и лагите.

Обнова за развој на општина Новаци!

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.