Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Ванковер Манчев на денешната седница на Комисија за финансирање и буџет посочи дека навистина е срамота во 21 век да зборуваме за водовод и канализациона мрежа дека нема во нашите општини.

-Зоран Заев беше градоначалник на Општина Струмица три мандати. За 13 години не успеа да направи водоводна мрежа во своето родно место. Повеќе што да зборуваме за таа тема, истакна Манчев.

Манчев додаде дека време е да се среди проблемот на општините за водовод и канализациона мрежа што треба да е основна работа за подобар живот на граѓаните.