Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски при гостувањето на емисија на Алфа посочи дека Зоран Заев се однесува како мало дете, кога ќе му ја зедеш играчката тогаш никој не му чини. Потенцијалот кој што го има Зоран Заев околу себе видовме до каде не донесе.

Повторно ќе кажам потребна е работа и потребно е да работиме за да можеме да сработиме за иднината на државата. Ова не е како мало дете земи му ја играчката и веднаш не чиниш, појасни Мицкоски.

Мицкоски додаде дека сака да понуди ВМРО-ДПМНЕ да помогне само за доброто на државата да добие датум што поскоро бидејќи и така оваа власт не е способна да сработи сама.