Таа кажа дека СДСМ ветуваше се само ваква состојба н,е како што е сега присутна во институциите каде цвета непотизмот.

Стојаноска појасни дека народот е револтиран и разочаран од политиките на СДСМ кои не остварија ништо од она што го ветуваа пред да дојдат на власт, а со кои ја добија довербата од граѓаните и мандатот.

Исто така Стојаноска кажа дека народот е иритиран бидејќи дел од партиските вработувањата се случиле 5 минути пред распишување на претседателските избори.