Со секој изминат ден откако Заев е на власт, стандардот на граѓаните тоне, а се живее се потешко

Соопштение до јавност,а реакција на изјавата на Соња Мираковска

СДСМ мора поажурно да се вклучува во проектите предложени од ВМРО-ДПМНЕ и да даде поддршка за нивна реализација во полза на граѓаните. Со секој изминат ден откако Заев е на власт, стандардот на граѓаните тоне, а се живее се потешко. Земјава тоне во сиромаштија, а економијата назадува на сите листи за конкурентност.

Затоа сметаме дека не е доволно да се пристапи само кон овие измени, туку мора да се намали акцизата на горивата која беше покачена само за да може партиските функционери дополнително да се луксузираат.

Законот за отпишување на долгови е уште еден доказ дека реализацијата на идеите на ВМРО-ДПМНЕ се единствените позитивни проекти со кои што би можела да се пофали оваа  Влада.

Да потсетиме дека проектот отпис на долгови започна уште 2014 година со кој се предвидуваше да се отпишуваат долговите за три најранливи категории граѓани, односно за корисниците на социјална помош и постојана парична помош, невработени лица кои активно бараат работа подолго од 12 месеци и лицата кои се изложени на социјален ризик поради смрт на брачен другар или инвалидност или потешка болест настанати во последните пет години.

СДСМ наместо да троши време на прес конференции треба да започне да работи за доброто на народот. Граѓаните не се со кратка меморија и знаат, кој што и кога направил за Република Македонија.

Граѓаните заслужуваат подобро, а не трошење на нивните пари на лубриканти, криминални иновации и луксузни лимузини за функционерите.

Државата мора да оди напред, а СДСМ да си замине.

 

 

            Со почит,
Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.