Според Мицкоски, СДСМ секогаш ги користи истите лаги и празни ветувања за да ја добие власта, но граѓаните гледаат дека од кога СДСМ е на власт нема ништо од ветувањата.

-Ветуваа по еден вработен од секое семејство, ветуваа поголеми плати, пензии, здравство достапно за сите итн. И тогаш победија како што победија. Но, народот го виде сето тоа, го препозна и веќе на следните избори ја изгуби власта.

Мицкоски, истакна дека ВМРО-ДПМНЕ е партија за која говорат делата и реализираните проекти во изминатите 11 години за граѓаните, додека Заев за 14 месеци наместо ветениот живот, на граѓаните им донел само пекол.

-Дојде Зоран Заев ветувајќи живот, но еве 14 месеци потоа откако Зоран Заев ја има апсолутната власт во Република Македонија и централна и локална и гледаме дека не само што не дојде  живот, туку дојде пекол за граѓани и ова не го зборувам како претседател на ВМРО-ДПМНЕ туку како граѓанин, како човек кој што на дневна основа комуницира со неговите пријатели, колеги, роднини, потенцираше Мицкоски.