Орце Ѓорѓиевски е роден на 05.08.1987 година. Ѓеоргиевски е дипломиран политиколог.  Ѓеоргиевски е актуелен претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Кисела  Вода. На последните локални избори е избран за член на Советот на Општина Кисела Вода. Ѓорѓиевски е член на ВМРО-ДПМНЕ од 2005 година. Ѓеоргиевски е именуван за претседател на ОК на УМС на ВМРО-ДПМНЕ во Кисела Вода во 2008 година, истата година е избран и за член на ЦК на ВМРО-ДПМНЕ. Член е на ИК на УМС на ВМРО-ДПМНЕ од 2013 – 2017 година. Во 2015 година е именуван за потпретседател на УМС на ВМРО-ДПМНЕ

Најгоре