fbpx

Соопштенија

Повикувам на натпартиски предупредувачки протест за одбрана на црвените линии кои се последниот бедем на нашиот идентитет- сега, за да не биде предоцна

Соопштение до јавноста

Протест сега, за да не биде предоцна!

Ако нашите дедовци од 1941 до 1944 година се бореле против "администрација" како што манипулира Заев, тогаш тоа нив ги прави "терористи" и "престапници", а не ослободители. Не!

Нашата слобода е дело на народната борба против окупаторот, со многу жртви, падови и победи. АСНОМ е вториот Илинден, а Народноослободителната борба е дел од европската борба за слободни народи.

Македонија е за пријателство, но пријателството значи взаемно почитување. Ако нема почитување, нема да се разбереме. Да не бидеме неми, да бидеме гласни пред да биде предоцна.

Повикувам на натпартиски предупредувачки протест за одбрана на црвените линии кои се последниот бедем на нашиот идентитет.

Утре во 18 часот, од СЦ „Борис Трајковски“ до Влада. Протестот, поради запазување на здравјето поради корона кризата, ќе биде со автомобили.

Овде не се работи за партии, овде се работи за Македонија, за Илинден и АСНОМ, за она што сме и она што сакаме да останеме.

Сега, за да не биде предоцна!

Со почит,
Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1730841407091311&id=829371753904952

Последни новости