Соопштенија

Лажната декларативната заложба за борбата против корупцијата на владата на СДСМ и Заев е препознаена и од ГРЕКО и од граѓаните

Соопштение до јавноста – реакција на соопштението на СДСМ кое се однесуваше на прес конференцијата на Наум Стоилковски, Портпарол на ВМРО-ДПМНЕ Целата власт е насочена само кон заштита на криминалот и корупцијата за која сведочи и домашна и меѓународна јавност. Аболициран и помилуван властодржец на чело на тело за реформи на правосуството, кој во меѓувреме […]

Прочитај повеќе

СДСМ е партија што го измисли криминалот и корупцијата во Македонија и нема никакво право ниту кредибилитет да зборува за корупција

Соопштение до јавноста, реакција на соопштението на СДСМ кое се однесуваше на прес конференцијата на  Димче Арсовски, Портпарол на ВМРО-ДПМНЕ СДСМ е партија што го измисли криминалот и корупцијата во Македонија и нема никакво право ниту кредибилитет да зборува за корупција. Наместо СДСМ да се става во заштита на криминалот на Шеќеринска, Шапуриќ и Царовска […]

Прочитај повеќе

СДСМ ја понижи државата

Соопштение до јавноста – реакција на прес конференцијата на Славица Шуманска – Митева Секојдневните прес конференции за правдање на капитулантскиот договор за промена на името, неможат и нема  да го сменат фактот дека СДСМ го потпиша најштетниот договор за Република Македонија во нашата современа историја како држава. СДСМ прифати промена на името за севкупна употреба, […]

Прочитај повеќе

Мицкоски на одбележувањето на споменот за 5-те струмички студенти

“Беласицо крикни и заплачи, за петте твои синови. Пецев, Белев, Јарамов, Топчев и Костуранов. Нивната крв младешка ги натопи твоите дрвја столетни. И Македонија низ својот пат кон вечноста, секогаш да ги памети петте струмички студенти во илјада деветсто педесет и првата стрелани”…. -Нека им е вечна славата на овие Македонски синови стрелани пред 67 […]

Прочитај повеќе

ВМРО-ДПМНЕ единствено одговара пред граѓаните на Република Македонија и се води согласно нивните интереси

Соопштение до јавноста – реакција на соопштението на СДСМ Ниту едно алиби соопштение на СДСМ нема да го покријат или оправдаат капитулантското дело на Зоран Заев изразено преку штетниот договор со Грција. ВМРО-ДПМНЕ единствено одговара пред граѓаните на Република Македонија и се води согласно нивните интереси. СДСМ и Зоран Заев треба да знаат дека ВМРО-ДПМНЕ […]

Прочитај повеќе

Главната пречка за напредок се Зоран Заев и неговата клептоманска влада

Соопштение до јавноста Македонија е држава на многу проблеми, а изворот на сите тие проблеми е криминалната и коруптивна влада. Не само што Заев и СДСМ не се борат против корупцијата, туку криминалниот картел сместен на „Илинденска бб“ стана главното дувло на корупцијата во Македонија. Македонија за прв пат во историјата доби негативен извештај од […]

Прочитај повеќе

Единствено нешто на што е посветена Владата е криминално прелевање на државните пари во џебовите на министрите

Соопштение до јавноста – реакција на соопштението на Влада на Република Македонија Единствено нешто на што е посветена Владата е криминално прелевање на државните пари во џебовите на министрите преку компаниите и организациите на нивните соработници. Анализата со која се фали власта е насочена само кон начините како да го заштити криминалот и корупцијата за […]

Прочитај повеќе

Секој ден се повеќе Зоран Заев и СДСМ тонат во своите лаги. Во бездна Заев ги повлекува и граѓаните на РM

Соопштение до јавноста – реакција на соопштението на СДСМ Секој ден се повеќе Зоран Заев и СДСМ тонат во своите лаги. Во бездна Заев ги повлекува и граѓаните на Република Македонија. Со договорот што го потпиша Заев на граѓаните им понуди само капитулација. Република Македонија ја остави без минато и историја. Без минато оваа држава […]

Прочитај повеќе

Владата на СДСМ е дувло на корупцијата во државата, а партиските и државните функционери на СДСМ се поим за корумпирани политичари

Соопштение до јавноста Македонија никогаш во својата историја откако е член на групата на држави во борба против корупцијата при Советот на Европа не добила негативен извештај од ГРЕКО. Очигледно е дека Зоран Заев и СДСМ стојат зад криминалот и корупцијата во државата. Причината за тоа е јасна, владата на СДСМ е дувло на корупцијата […]

Прочитај повеќе

Граѓаните на РМ е сведоци како Заев и СДСМ вршат невиден грабеж и злоупотреба на државни ресурси кои ги прикриваат со конструирани случаи

Соопштение до јавноста – реакција на соопштението на СДСМ Власта на СДСМ без срам секојдневно ги злоупотребува државните институции. Државата за 14 месеци ја урнисаа на политички и економски план. Граѓаните на Република Македонија се сведоци како Заев и СДСМ вршат невиден грабеж и злоупотреба на државни ресурси кои ги прикриваат со конструирани случаи. Вака во […]

Прочитај повеќе

Најгоре