Благица Ласовска е пратеник во Собранието на Република Македонија од 2014 година. По професија е дипломиран професор по предучилишно образование и магистер за образование и образовни политики. Од 1997 до 2013 работи во општина Свети Николе, од 2013 до 2014 работи во ДИЦ. Осум години е претседател на УЖ во Свети Николе, потпретседател на ОИШ 2019, член на ОК Свети Николе од 2005 до денес. Од 2014 е член на ИК на УЖ ВМРО ДПМНЕ. Членува и во партиската комисија за образование од 2014. На 03.12.2018 е избрана за претседател на УЖ на ВМРО ДПМНЕ. Говори англиски јазик.

Најгоре