Заев бега од избори, владата со ново задолжување од 270 милиони евра

Соопштение до јавноста – Факти на денот

Факти  кои го одбележаа денот:

  1. Укинување на лустрацијата, амнестија на кодошите.
  2. Зоран Заев бега од избори и сака одложување.
  3.  Власта ја запечати годината со задолжување од 270 милиони евра
  4. Работниците во културата излегоа на штрајк и кажаа не за погрешните политики на оваа власт.
  5. Високи функционери на власта го штителе Боки 13 и го овозможувале милионскиот рекет.
  6. На 10 дена пред избори Заев подели над 1000 решенија во МВР.
  7. Филипче не одговори што правел во домот на Боки 13 ?
  8. Цветанка Иванова молчи како синот и добил тендер од кој може да заработи 300.000 евра.
  9. Владата и понатаму останува без стратегија за загадувањето.
  10. Владата призна дека огласот за набавка на механизација за РЕК Битола на Христијан Мицкоски бил добар. Но власта три години трошеше пари на граѓаните за плаќање на надворешни изведувачи и ги полнеше сметките на Заеви и олигарсите блиси до нив.

Десет факти. Десет причини во само еден ден зошто СДСМ мора да си замине на 12-ти април.

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.