На денешната собраниска седница, пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ Благица Ласовска го коментираше обраќањето на пратеничката од СДСМ Симевска при што кажа дека доколку некој кој што не е од Македонија ако го слушал нејзиниот говор ќе каже дека ова е говор е за Швајцарија, дека се е розево, загадување е нула, нема невработени луѓе, капитални инвестиции и странски инвестиции.