СДСМ да каже дали е за НАТО или за зачувување на своите позиции

Соопштение до јавноста – реакција на прес конференцијата на Бетиан Китев

СДСМ да каже дали е за НАТО или за зачувување на своите позиции.

Доколку СДСМ е за НАТО тие ќе го поддржат ставот на ВМРО-ДПМНЕ НАТО протоколот да се гласа предвреме во собрание, со одложено дејство на негово стапување на сила.

Бегањето од ратификацијата на НАТО протоколот пред време е резултат на стравот на СДСМ од извесниот пораз во април.

СДСМ треба да се охрабри и да ги стави државните над партиските интереси.

Очекуваме СДСМ да го поддржи предлогот на ВМРО-ДПМНЕ и да гласа за предвремена ратификација на НАТО протоколот, се друго е играње со судбината на граѓаните и Македонија.

 

 

 

 

  Со почит,
Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.