Доколку годината беше економска и блескавме, немаше и Пендаровски да сака да се исели од државата.

Соопштение до јавноста – реакција на прес конференцијата на Нина Ангеловска

Доколку годината беше економска и блескавме, немаше и Стево Пендаровски да сака да се исели од државата.

Самиот факт, што претседателот на државата вели дека доколку не  е претседател би си заминал од Македонија говори дека Зоран Заев три години нема направено ништо за државата.

Во време на Зоран Заев Македонија е земја со најголема младинска невработеност како во регионот, така и во цела Европа, со над 50%.

Младите како завршуваат со образование не мислат како да останат и заработат во Македонија, затоа што под власта на Зоран Заев тоа не е можно, туку како да избегаат од државата.

Македонија блеска, а годината е економска само ако реалноста се гледа преку розевите наочари на Заев  и Ангеловска.

Реалноста е дека младите бегаат, тие што остануваат земаат плата често и под минималната, даноците се високи, а фирми бегаат од државата.

 

  Со почит,
Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.