Шилегов исече и соголи речиси цел еден парк во Маџари

Интегрален текст од изјава за медиуми на Ирена Попова, советник во Советот на Град Скопје

Почитувани,

Зад мене се случува уништување и масовна сеча на дрва и зелена површина која се одвива со знаење и под директива на Петре Шилегов.

Шилегов исече и соголи речиси цел еден парк.

Жителите на Тријангла и Маџари со право се изреволтирани.

Она што претходно им служеше како парк и разонода сега повеќе го нема.

Бесцелно се исечени дрва, додека пак улицата „Благој Стефковски“ не е проширена со дoполнителни ленти.

Тоа значи дека без план се осакати животната средина и неповратно се исечени десетици дрва.

Со месеци жителите се на удар на прашина, нечист воздух, кал, а сега остануваат и без голем дел од паркот.

Шилегов стана главниот дрвосечач во град Скопје, а ветуваше зеленило и чист воздух.

Шилегов владее со измама, криминал и лаги и затоа тој повеќе ја нема довербата од Скопјани.

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.