СДСМ го клекна македонското земјоделие на колена

Соопштение до јавноста, реакција на соопштението на СДСМ

СДСМ го клекна македонското земјоделие на колена.

Заев ги доведе земјоделците до питачки стап. Македонските земјоделци едвај преживуваат, откупните цени се прениски, а пласманот не им е загарантиран.

Заев на земјоделците им ветуваше сигурен пласман, повисоки откупни цени и нови пазари. Им ветуваше дека откупувачите ќе се тепаат кој да го откупи родот по повисока цена, но веќе трета година по ред има само се пониски цени, а од новите пазари ни трага ни глас.

Заев  е енормна катастрофа за македонското земјоделство.

Потребни се итни мерки за спас на македонското земјоделство. Потребна е обнова на Македонија што поскоро.

 

 

Со почит,
Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.