СДСМ и Заев во вторник ќе ја задолжи државата и граѓаните за нови над 53 милиони евра

Соопштение до јавноста

СДСМ немилосрдно ја задолжува Македонија. Власта во вторник ќе ја задолжи државата за над 53 милиони евра.

Откако е СДСМ на власт не поминува масец без две три задолжувања.

Постојаното задолжување резултираше со скок на јавниот долг на над 5 милијарди евра.

И додека не запираат новите кредити кои со камата ќе ги враќаат идните генерации власта не гради ништо.

Парите наместо на капитални проекти одат за партиски вработувања и популистички мерки, кои немаат никаков ефект врз граѓаните.

Расипничките политики на Зоран Заев и СДСМ мора да запрат. СДСМ мора да си замине.

 Со почит,
Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНE

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.