Мицкоски:Тоа што собранието го изгласа СЈО тоа не значи дека е уставно, овој предмет седи некаде во фиока на судот

Претседателот на најголемата опозициона партија ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски гостуваше во емисијата 360 Анализа на телевизија Алсат во која зборуваше и за СЈО за кое и минатите денови помеѓу другото имаше и лидерска средба помеѓу партиите.

Мицкоски кажа дека Специјалното јавно обвинителство не значи дека е уставно само поради фактот дека е изгласано во собранието.

– Тоа не значи дека тоа што се изгласало во парламентот е уставно, јас знам многу закони кои се изгласани во парламентот обжалени и се покажани како неуставни.

Мицкоски кажа дека и Уставниот суд не се преознесол по ова прашање и дека таа информација веројатно седи некаде во фиока.

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.