Честитка по повод Меѓународниот ден на балканските Египќани

Дозволете ми од мое лично име и од име на ВМРО-ДПМНЕ да го честитам 24-ти јуни меѓународниот ден на балканските египќани.

Египќаните се составен дел од македонското општество со векови и се дел од нашата култура и традиција. Тие секогаш биле кохезивен фактор и се залагале за просперитетно општество.

Во овие турбулентни момент за Македонија, со изразито иселување, сиромаштија и криминал и корупција на сите полиња потребно е единство и желба за проспeритет. Иднината ќе биде сигурна само доколку имаме ефикасна правна држава се избориме за обнова и економски слободи за сите. Благостојбата на државата е од значење за сите, затоа да се обединиме и кон создавање подобра иднина, за сите и заедничка обнова.

Дозволете ми уште еднаш да Ви го честитам 24-ти јуни. со искрени желби за многу здравје, среќа и радости, просперитет на Вас и Вашите семејства.

 

 

Со почит,

Христијан Мицкоски,

Претседател на ВМРО-ДПМНЕ

Поврзани вести

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ,Христијан Мицкоски оствари средба со Комесарот за европска соседска политика и преговори за проширување на Европската Унија, г. Јоханес Хан

Соопштение до јавноста Почитувани, Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ проф-др Христијан Мицкоски денес оствари средба со...