Мицкоски: Власта не сака да расчисти со криминалот на минатиот референдум

На вечерашното интервју на телевизија Алфа, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски рече дека судството и обвинителството во Македонија не се објективни и се под палка на власта. Тој рече на референдумот имало галсачи кои гласале во најбрзиот светски рекордер спринтер на 100 местри, за 2 секунди.

– Имаме документирани докази доставени до обвинителството, денсека никој не постапува по тоа, нема ни предистрага. За сите докази со неправилности кои ги поднесовме до јавното обвинителство, никој не не повика, но ние важно одиме напред, блескаме во светот. Како блескаме во светот? Со овие гласачиве со 2,4 секунди? Документиравме поднесовме, до ден денеска нема никаква истрага, предистрага, не знам, некој да не информира. Во неколку наврати апелиравме дека не е добро со овие работи да се прави компромис. Тишина и молк, рече Мицкоски.

Поврзани вести