Мицкоски: Не може да биде изговор распродавањето на идентитетот за неработата на другите министерства на владата

Работеа на тргување со идентитетот неколкумина луѓе, што правеа целиот овој останат дел од Владата, ова вечерва во „Отвореното студио“ на Алфа го праша лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

-Тие го преспаа овој цел период? Што работел на пример министерот за транспорт и врски? Освен што го потпиша оној анекс договор со дополнителни стотици милиони евра за автопатот Кичево- Охрид? Што правеле министерот за економија, за труд и социјална политика? Вице премиерот за економија, сите оние директори, еве нека ни кажат што правеле? Овие две години значи ги преспале, потенцира Мицкоски.

Поврзани вести