Членови на ИК на ВМРО-ДПМНЕ и пратеници од оваа партија денеска беа на отворање на промотивни штандови за кампањата на професорката Гордана Силјановска Давкова  во скопските општини Карпош и Аеродром.

Во Општина  Аеродром  промотивни материјали на граѓаните им делеа  членот на Извршниот Комитет, Игор Николов и пратениците Драган Данев и Крсто Јовановски, додека пак  членовите на Извршниот Комитет Димитар Димовски и Трајко Славевски присуствуваа на отворањето на штандот во општина Карпош.

Поддршката за професорката Силјановска Давкова во овие две општини е огромна. При разговорите со претставниците на ВМРО-ДПМНЕ граѓаните го изразија незадоволството од неправдите и сите понижувања кои ги нанесе оваа власт, и токму затоа се одлучни дека промените мора да се случат и да дојде правдата во Република Македонија.

Претставниците на ВМРО-ДПМНЕ ја искористија можноста уште еднаш да повикаат на масовност на 21-ви април, а потоа и на 5-ти мај за победа на професорката Силјановска Давкова, за веднаш потоа да може да се распишат предвремени парламентарни избори за конечно да може да се стави крај на заевизмот во Македонија.