Непотизмот царува, еве и тука во Битола иста е ситуацијата, почнувајќи од градоначалничката до оние локални авторитети на СДСМ, изјави лидерот на ВМРО-ДОМНЕ Христијан Мицкоски во интервју за ТВ Тера.

-Еве конкретно за Битола ќе споменам што е неправда. Неправда е да велите дека ќе го решите проблемот со загадувањето, а 2 години потоа, Битола да е двојно повеќе загадена од тоа што била во минатото, и вие ништо да не превземате, рече Мицкоски.