Од прв до последен момент, од јануари до ден денешен, сум против тој капитулантски договор, порача лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во своето интервју за ТВ Тера.

-Капитулираа за да се спасат од затвор и да можат да пљачкаат. Просто е и едноставно. За да се спаси, за да може да влијае врз судските одлуки и да можат да пљачкаат-капитулираа, порача Мицкоски.