Денес во емисијата „Отворено на Алфа“ гостуваше Весела Честоева, поранешен директор на „Археолошки Музеј“посочи дека  тоа што се случи со Музејот „ВМРО“, го преименуваа нели сега после Преспанскиот договор, ме прашавте дали е тоа страв или срам. Јас мислам дека е паника.

-Исплашени се, панични се, очајни се, затоа што гледаат дека ја губат довербата кај народот. Знаете кога човек е исплашен, тогаш најмногу греши, истакна Честоева за СДСМ и Заев.