ВМРО-ДПМНЕ на терен во повеќе општини низ државата, остварува средби со граѓаните

Во Општина Новаци посетени беа населените места Добромири и Горно Агларци.Жителите од овој реон сериозно се загрижени за иднината на своите деца,затоа што секојдневно живеат се посиромашно, а трошоците за животсекојдневно растат.

Тие се пожалија дека власта воопшто не се грижи замакедонските земјоделци, не оствари ниту едно ветување, напротив почна даим крати и сега стравуваат дали ќе можат да ги обработуваат своите ниви восезоната која доаѓа.Во штипско посетено беше населеното место Чардаклија, каде тамошните жителистравуваат дека за некоја година нивното место ќе исчезне.

Лошата економијана власта како на централно така и на локално ниво, сериозно се одразува нанивното населено, место, нема нови вработувања и воошто не гледаат иднинадоколку продолжат црнилата на СДСМ.Членови на ИК На ВМРО-ДПМНЕ беа и во вландовско каде ги посетија населенитеместа Дедели и Чалакли, места кои за СДСМ постојат само во кампања.

Жителите се пожалија дека апсолутно ништо власта нема направено во нивниоткрај, и затоа и тие како и останатите мали населени места стравуваат декамладите засекогаш ќе ги напуштат барајќи подобар живот некаде надвор.Во тиквешкиот регион посетено беше и населеното место Сопот, уште едноместо заборавено од СДСМ. Граѓаните викаат дека потешко не било никогаш.

Не гледаат никакви подобрувања, напротив се оди на полошо.Заедничко за сите населени места е тоа што две години живеат се потешко истравуваат од иселување на нивните деца. Шанса за подобра иднина гледаат вопад на оваа власт и затоа порачаа дека време е СДСМ да бидат казнети залагите и бедата која ја донесоа.

Поврзани вести

Кирков: Негрижата и масакрот на било кое животно користејќи дури и единици на Армијата на Република Македонија е само одлика на владеењето на Влада кон заштитата на животинскиот свет

Интегрален текст од прес конференција за медиуми на Стефан Кирков Почитувани, Пред само 3...

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ,Христијан Мицкоски оствари средба со Комесарот за европска соседска политика и преговори за проширување на Европската Унија, г. Јоханес Хан

Соопштение до јавноста Почитувани, Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ проф-др Христијан Мицкоски денес оствари средба со...