На Република Македонија не и треба нов Зоран Заев кој ќе работи спротивно на интересите на граѓаните

Соопштение до јавноста – реакција на прес конференцијата на Александар Кирацовски

Стево Пендаровски е нов Зоран Заев, лаже, заборава, негира. Пендаровски е човек кој не може да биде претседател. Пендаровски е човек без став, тој пред само пет гопдини велеше дека името не може да се смени без национален консензус, сега истото го заборави и премолче додека неговиот шеф Заев сам го истурка процесот за промена на името.

Пендаровски е бледа копија на Зоран Заев. На Република Македонија не и треба нов Зоран Заев кој ќе работи спротивно на интересите на граѓаните. Република Македонија има потреба од честит претседател, кој ќе ги почитува Уставот и законите.

СДСМ го потценува народот, кога за претседател предлага човек, кој го нарече стока сопствениот народ.

Стево Пендаровски не е лик кој обединува, Стево Пендаровски подвојува.

СДСМ и Пендаровски мора да изгубат, тоа ќе биде причина за предвремени парламентарни избори на кои граѓаните ќе имаат можност да го испратат Зоран Заев и СДСМна темната страна на историјата.

Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

Поврзани вести

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ ,Христијан Мицкоски оствари средба со Комесарот за европска соседска политика и преговори за проширување на Европската Унија, г. Јоханес Хан

Соопштение до јавноста Почитувани, Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ проф-др Христијан Мицкоски денес оствари средба со...
Најгоре