По правило комисијата во културата треба да биде составена од луѓе кои што се еминентни и стручни и тие еминентни и стручни луѓе по некоја логика на нештата, треба да бидат запознаени што значи Скопски џез фестивал. Тие еминентни и стручни луѓе треба да бидат запознаени што значи на пример манифестацијата Денови на македонската музика, вели Манаскова.