Здравството е во колапс, а буџетот се префрла на сметките на семејните компании на директорите на Филипче

Соопштение до јавноста – реакција на соопштението на СДСМ кое се однесуваше на прес конференцијата на Наум Стоилковски, Портпарол на ВМРО-ДПМНЕ

Од СДСМ не ни може да се очекува нешто друго освен дефокусирање од криминалот со нанесување национален срам.

Нацијата ги памети криминалната приватизација и девастирањето на здравството преку Белата мафија. Сега оваа генерација Македонци го сведочат истото.

Здравството е во колапс, а буџетот се префрла на сметките на семејните компании на директорите на Филипче.

И тоа е само еден сегмент од “реформите” на Заев и неговата булумента кои доведоа до највисока корупција за која пишува светската јавност, а за која владата “транспарентно” нема одговор.

Владата нема став за крвавите милионски тендери на сметка на здравјето на граѓаните, нема став за триаголникот министер-директорка на клиника- веледрогерија, ниту за 400.000 евра дадени во четири очи.

Единствениот став кој го има СДСМ е убеденоста за сопствената незаменливост заради продажба на националните интереси.

Но, одговорност за новите „Бонбона бизниси” мора да има и ќе има!

 

 

  Со почит,
Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

WordPress › Грешка

The site is experiencing technical difficulties.