Филипче со тоа што ја префрла вината на тендерската комисијa говори дека се фатени во длабок скандал

 Соопштение до јавноста, реакција на изјавата на Венко Филипче

Министерот за здравство Венко Филипче со тоа што ја префрла вината на тендерската комисија и сака да го прикаже за бирократски, а не криминален престап, говори дека се фатени во длабок скандал.

Не е ниту нормално ниту вообичаено ќерката директорка да даде тендер на таткото бизнисмен темок три милиони евра. Тука има сериозен сомнеж за криминал и институциите мора да реагираат.

 

 

Со почит,
Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

Поврзани вести

Најгоре