Ова го истакна лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, во гостувањето во емисијата „Јади Бурек“ на ТВ Сонце.

-Денот како претседател на ВМРО-ДПМНЕ навистина е динамичен, но она што помалку или повеќе ми недостасува во овој период беше поголемото внимание на студентите на факултетот и на семејството се разбира. Но, јас сум свесен за историскиот моментум во кој се наоѓа Република Македонија, јас сум свесен сум дека ВМРО-ДПМНЕ била и ќе остане на браникот на заштита на националните и државните интереси, но и да ги превенира сите оние напади кои и се случуваат на нашата татковина, рече Мицкоски и додаде:

„Ние мора достоинствено да се носиме со тој предизвик, мора достоинствено да ги совладуваме пречките кои што се пред нас, но и паралелно со нас. Да заклучам, навистина претставува гордост да се биде претседател на ВМРО-ДПМНЕ и да се има такви соработници какви што јас имам во моментов во партиската структура“.